Gebakken vis

Wist u dat u onze gebakken vis ook afgekoeld mee kan nemen? En dit prima thuis kan opwarmen! Tip: in een droge koekenpan zonder olie. Dan blijft de vis nog lekker krokant. Dus heeft u niet veel tijd of wilt u 's-avonds vis eten? Wij houden onze gebakken visafdeling de hele dag zo goed mogelijk voor u aangevuld.

 

Hoeveelheid vis per persoon

Reken per persoon 200 à 300 gram visfilet of 1 kilo mosselen. 

 

Bewaren van vis

Door vis op de juiste wijze te bewaren blijft de kwaliteit en smaak behouden. Koop vis bij voorkeur aan het einde van uw boodschappen en doe het als eerste in de koelkast.

 

Koelkast

Beste bewaartemperatuur in de koelkast in de koelkast is tussen 0 en 5° C. Bewaar vis het liefst niet langer dan een dag in de koelkast, hooguit 2 dagen.

 

Diepvries

Beste bewaartemperatuur in de diepvries is -18 C°. bewaar magere vis niet langer dan 3 maanden (kabeljauw, schol, tong, e.d.). Bewaar vette vis niet langer dan 2 maanden(zalm, paling, makreel, heilbot e.d.).

 

Kruiden van vis

Geef vooraf zout aan de te bereiden vis, bij bereiding in magnetron achteraf. Peper en andere kruiden na bereiding toevoegen.

 

Tip voor het bakken van vis

Bij het bakken van vis kunt u het beste half boter en half olie gebruiken. Door de olie wordt het vet goed heet en de boter geeft een lekkere smaak. Het vet moet echt goed heet zijn want dat geeft een mooi knapperig korstje zonder dat de vis zich helemaal vol zuigt met vet.

 

Bereidingstijden

Oven: beste bereidingstemeratuur 180-200 C°

Magnetron: beste bereiding bij 300-400 Watt.